У понеділок близько 200 осіб вимагали відставки уряду та Конституційного суду на мітингу в Донецьку. На акцію вийшли чорнобильці та активісти партії «Громадянська позиція». Учасники тримали гасла «За справедливий суд!», «Закон — не дишло», «Stop диктатурі!» та інші. Промовці говорили про несправедливий, на їхню думку, перерахунок пенсій ліквідаторам та закликали Пенсійний фонд виконати попередні рішення судів щодо виплат. Як відомо, Конституційний суд визнав за Кабінетом Міністрів право встановлювати розмір державних виплат, виходячи із можливостей бюджету.
«Так, у мене після 1 січня підвищилася пенсія, бо свого часу була дуже висока зарплата, — сказав кореспонденту «Голосу України» голова обласного відділення Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля» Володимир Деркач. — Але торік я особисто подав заяву до Пенсійного фонду із проханням не нараховувати і не виплачувати пенсію у відповідності із постановою 1210 Кабміну. Вимагаю, щоб мені платили пенсію у відповідності із рішенням суду. Проте у фонді, всупереч заяві, перерахували мою пенсію і виплатили на 1400 гривень більше».
Під час мітингу присутні говорили про необхідність проконтролювати хід парламентських виборів, призначених на осінь. «Щоб до законодавчої влади не потрапили пройдисвіти, які прийматимуть що завгодно і голосуватимуть за що завгодно», — пояснив В. Деркач.
Керівництво обласної державної адміністрації та обласної ради направило листа на ім’я віце-прем’єр-міністра Сергія Тігіпка, виклавши питання, які виникають у чорнобильців. «На кожен особистий прийом приходять представники чорнобильців, і я знаю ці проблеми. Займатимуся всіма пенсіонерами області і, зокрема, тими ліквідаторами, які потрапили у скрутну фінансову ситуацію», — пообіцяв голова ОДА Андрій Шишацький.