В опіковому центрі Інституту невідкладної та відновної хірургії імені В. Гусака (Донецьк) триває лікування трьох гірників, які потерпіли внаслідок вибуху на шахті «Північна» державного підприємства «Дзержинськвугілля». Днями лікарі провели чергову операцію наймолодшому з них, 21-річному учню вибійника Олександру Макарову. Він — у край важкому стані, але бореться за одужання. Дві операції протягом трьох днів переніс гірничий робітник очисного вибою, 44-річний Олег Бойко. У цих пацієнтів спостерігається позитивна динаміка.
У третього потерпілого стан стабільно тяжкий, повідомив керівник опікового центру, професор Еміль Фісталь. Шахтарю вже закрили практично всі рани, перевели на жорстке ліжко, пацієнт навіть може підніматися. «Надія на одужання є, — запевнив професор.
Як повідомляла наша газета, вибух газоповітряної суміші, який стався 6 лютого, застигнув на робочому місці десятьох гірників. Один із них помер на місці, ще шестеро — пізніше в лікарні. Профспілка працівників вугільної промисловості звернулася до первинних та територіальних організацій із проханням надати допомогу родинам загиблих та потерпілих. Родичі вдячні всім, хто відгукнувся на цей заклик: допомога надходила із різних куточків країни та від підприємств різних галузей.