Ольга Помилуйко — єдина серед керівників територіальних громад України визнана переможцем Всеукраїнського конкурсу «Влада — друг бібліотеки».
«Лідер підтримки бібліотек» — такий напис вигравірувано на статуетці, яку вручив голові Барської районної ради Ользі Помилуйко міністр культури Михайло Кулиняк. Крім цієї відзнаки, наша землячка отримала грамоту відомства та відповідний знак.
За ці кошти зроблено ремонт приміщення, створено чотири інтернет-центри з безплатним доступом до Світової мережі. В одному з них комп’ютери пристосовані для незрячих людей. Ще три центри обладнали у сільських бібліотеках. З минулого року при книгозбірні постійно працює волонтер Корпусу Миру США Маргарет Хенкемп. Вона надає послуги читачам із вивчення англійської мови, співпрацює з громадськими організаціями та органами самоврядування.
За словами директора бібліотеки Любові Кирилюк, голова райради і нині, і раніше, працюючи на посаді начальника управління культури, постійно допомагала бібліотеці. «Ольга Іванівна конкретними справами заслужила відзнаку, — наголошує керівник бібліотечного колективу, робота якого кардинально відрізняється від аналогічних книгозбірень інших районів області.
 
Вінницька область