Забезпечити школярів та дошкільнят посиленим вітамінним раціоном обіцяє Донецька обласна державна адміністрація. Її голова Андрій Шишацький пообіцяв винести на розгляд сесії обласної ради ідею додаткової вітамінізації підростаючого покоління. Очікується, що кампанія розпочнеться вже в березні. «Одразу скажу, що я — противник хімічних вітамінів. Це повинні бути натуральні продукти вітчизняного виробництва найвищої якості. Не залучаючи імпорт, ми здатні забезпечити шкільні та дошкільні заклади такою продукцією», — сказав керівник області.
Основним джерелом вітамінів стануть яблука, вирощені в Україні та такі, що відповідають Держстандарту. За попередніми підрахунками, для акції знадобиться близько 330 тисяч яблук для школярів та 130 тисяч — для дошкільнят, або щонайменше по півтора кілограми яблук на кожну дитину. У постанові Кабміну, якою затверджено норми харчування у навчальних та оздоровчих закладах, зазначено, що норма споживання свіжих фруктів на одну дитину для закладів із нецілодобовим перебуванням становить близько 50—75 грамів. На жаль, часто в навчальних закладах заощаджують на вітамінній продукції і не дотримуються цієї норми.
...вартість проїзду у громадському транспорті підвищилася в 1,5 разу
Сесія Донецької міської ради затвердила нові тарифи на послуги міського пасажирського транспорту. З 1 березня вартість проїзду в тролейбусі, трамваї та комунальному автобусі становитиме 1,5 гривні (нині — 1 гривня). Місячні проїзні квитки коштуватимуть 120 гривень на один вид транспорту, 130 гривень — на два види, 165 гривень — на три види транспорту. Як зазначили депутати, таке рішення прийнято для приведення тарифів у відповідність із економічно обґрунтованими витратами. У міськраді посилаються на подорожчання вартості енергоносіїв, матеріальних ресурсів, паливно-мастильних матеріалів, зростання зарплат тощо.