У Комітеті Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму триває робота над змінами до Сімейного кодексу. Загалом планують опрацювати близько 40 законопроектів.
Зокрема, заплановано підготувати до розгляду у другому читанні законопроект про внесення доповнень до статті 37 Закону «Про фізичну культуру і спорт» (щодо страхування учасників змагань). Документом (реєстр. №5137) пропонується доповнити чинний закон положенням щодо обов’язкового страхування учасників спортивних змагань.
Під час підготовки його до другого читання члени комітету підтримали пропозицію, відповідно до якої страхування життя та здоров’я спортсменів має бути обов’язковою умовою проведення змагань. Відповідно до проекту, страхування життя та здоров’я спортсменів, які беруть участь у спортивних змаганнях, на час їх проведення забезпечується організаторами, а його порядок має визначити Кабінет Міністрів.
Триває також підготовка до розгляду у другому читанні законопроекту про внесення змін до Сімейного кодексу (щодо підвищення рівня мінімального шлюбного віку). Документом (реєстр. №8588) пропонується внести зміни, які встановлюють шлюбний вік для жінок у вісімнадцять років. Крім цього, передбачається, що за рішенням суду право на одруження може бути надано особі, яка досягла шістнадцяти років, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам. Планується також підготувати до розгляду у другому читанні законопроект про внесення змін до Закону «Про туризм» (щодо інформаційного забезпечення туристичної індустрії). Проектом закону (реєстр. №6536) пропонується внормувати питання державного регулювання інформаційного забезпечення туристичної галузі.
Зокрема, доповнити чинний закон новими термінами: «туристична індустрія», «туристична інформація», «державна політика інформаційного забезпечення туристичної індустрії», «державне регулювання інформаційного забезпечення туристичної індустрії». Крім цього, до регуляторних функцій держави в галузі туризму планується додати інформаційне забезпечення вітчизняної туристичної індустрії та формування іміджу України як туристично привабливої держави. Крім того, комітет планує низку виїзних засідань на теми: «Про підготовку інфраструктури Івано-Франківської області до участі в заявці на проведення в Україні зимових Олімпійських ігор 2022 року» (м. Івано-Франківськ, лютий 2012 р.), «Щодо дотримання прав дітей в Курязькій виховній колонії ім. Макаренка» (Харківська область, квітень 2012 р.), «Про виконання Закону України «Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів «Артек» і «Молода гвардія» (м. Гурзуф. АРК, травень 2012 р.).
Планом передбачено також приведення й низки інших заходів: комітетських слухань, семінарів, конференцій, «круглих столів».
За повідомленням інформаційного управління апарату Верховної Ради.