Члени Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації оголосили про свою підтримку всеукраїнській газеті «Експрес», редакція якої заявила про факти цензури і тиску через критику діючої влади. Про це йдеться у заяві народних депутатів від «БЮТ-«Батьківщина» Віктора Уколова, Олександра Абдулліна, Олени Кондратюк, Андрія Шевченко та фракції
«НУ—НС» Юрія Стеця, інформує офіційний сайт «БЮТ-«Батьківщина».
Нагадаємо, 26 січня газета «Експрес» вийшла у світ з незаповненою першою шпальтою. Так редакція протестує проти рішення Львівського апеляційного господарського суду, який скасував один із засновницьких документів підприємства, що видає газету та ще низку видань у регіоні.
Як повідомили «Голосу України» в редакції газети «Експрес», їхнє видання — це товариство з обмеженою відповідальністю і воно незалежне. Всього читачів газети понад п’ять мільйонів, з них більше 600 тисяч передплатників, на яких і чиниться тиск. З боку кого він відбувається, в редакції відмовилися говорити, але сказали, що вся інформація є на їхньому сайті. «Ми знаємо, хто ці люди і чому вони так домагаються цих білих шпальт, — йдеться на офіційному сайті газети. — Рішення мало б змусити нас змінити редакційну політику, або, відверто кажучи, піти на компроміс із владою. А саме припинити різку критику партії влади на сторінках нашої газети та почати «тісну співпрацю» з ними. Ми не вагалися з відповіддю ні на мить і сказали «ні».
Коментуючи цю ситуацію, виконуюча обов’язки голови профільного парламентського комітету Олена Бондаренко зазначила: «Одна з версій редакції, чому це відбувається, в тому, що якісь «вони» хочуть знищити газету. Шкода, що із заяв редакції чітко не зрозуміло, хто такі «вони». Чи це львівська міська влада, де більшість депутатів належать до Всеукраїнського об’єднання «Свобода»? А можливо, це обласна влада, де більшість складають представники БЮТу? Або ж це «каміння в город» Партії регіонів, представництво якої у львівських органах влади невисоке? Але сама думка про проведення представниками ПР якихось сумнівних неофіційних переговорів з редакціями про підтримку неприйнятна».
За словами народного депутата, якщо газета «Експрес» звернеться за підтримкою до парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, то в. о. голови ініціюватиме розгляд цього звернення позачергово — як найболючішого і такого, що потребує негайної уваги, повідомляє офіційний сайт ПР.