У комітетах Верховної Ради
 
Комітет з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до Закону «Про ліцензування певних видів господарської діяльності».
Проект спрощує започаткування та ведення бізнесу шляхом законодавчого закріплення критеріїв введення ліцензування видів господарської діяльності, скорочує терміни отримання ліцензій шляхом децентралізації функцій відповідних органів, спрощує порядок видачі та процедуру одержання ліцензій та їх копій. Розглянувши законопроект, члени комітету підтримали необхідність вдосконалення законодавчого порядку ліцензування господарської діяльності.
На думку народних обранців, доопрацювання потребують окремі статті законопроекту. Так, у статті 7, вважають парламентарії, «бажано виділити окрему частину, в якій слід перерахувати види господарської діяльності, особливості ліцензування яких можуть бути визначені у спеціальних законах, а у статті 10 треба виключити вимогу щодо необхідності подання додаткових документів, вичерпний перелік яких встановлюється Кабінетом Міністрів тощо».
Вл. інф.