За кошти міського бюджету Вінниці триває ремонт доріг до двох сільських населених пунктів, що межують з обласним центром. Загалом міська влада взяла зобов’язання зробити якісні дороги до шести сусідніх сіл і одного селища. Чому місто витрачає кошти на ремонт доріг за своїми межами?
— Це один із прикладів співпраці міської влади із сусідніми сільськими територіальними громадами, — наголошує в. о. міського голови Вінниці Сергій Моргунов. — Місто має розширювати свої межі. Це передбачено генеральним планом розвитку Вінниці до 2020 року. Розширення, зрозуміло, відбуватиметься за рахунок земель сусідніх населених пунктів. Щоб запобігти можливим негативним проявам представників територіальних громад, міська влада налагоджує з ними співпрацю насамперед у вирішенні найбільш проблемних питань, з якими стикаються селяни.
За словами співрозмовника, для кожної із семи сусідніх територіальних громад надано цільові субвенції. Їх витрачають для вирішення тих питань, на які вказують сільські депутати. Мешканці сіл отримали можливість користуватися низкою послуг, що їх надають городянам комунальні служби. Наприклад, будь-хто з них може звернутися по допомогу до відділу оперативного реагування міської ради «Цілодобова варта» і викликати, в разі необхідності, аварійні бригади мереж водо/енергопостачання. Такі бригади чергують цілодобово. Також вони можуть нарівні з городянами користуватися «Прозорими офісами», їх в обласному центрі діє чотири. Є низка інших послуг, які вже оцінили сільські мешканці.
 
Вінницька область.