Міжнародний імідж нашої країни та шляхи його поліпшення стали предметом обговорення під час «круглого столу», організованого Комітетом у закордонних справах.
Захід відбувся під головуванням першого заступника голови комітету Тараса Чорновола та координатора проектів Української конфедерації журналістів Сергія Бикова. У засіданні взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндії в Україні Ар’я Інкері Макконен, представники посольств Грузії, Німеччини та США, громадськості та ЗМІ.
Під час «круглого столу» дипломати, зокрема, звернули увагу на несприятливий інвестиційний клімат у країні. Крім того, було акцентовано увагу на необхідності розвитку народної дипломатії, туристичної галузі та громадянського суспільства. Посол Фінляндії в Україні навела приклади ефективної діяльності в даних сферах на її батьківщині й надала корисні для нас рекомендації.
Водночас Тарас Чорновіл звернув увагу на використання «позитивного досвіду Грузії у сфері іміджевої політики та на зрушення у питаннях боротьби з корупцією».
Учасники засідання підтримали започатковану Українською конфедерацією журналістів серію проектів «Мости дружби», яка може бути підтримана Верховною Радою, громадськими організаціями та дипломатичними представництвами, а також дозволить привернути увагу громадськості до міжнародного співробітництва в економічній, політичній, гуманітарній та науковій сферах як в Україні, так і за її межами.
За повідомленнями інформаційного управління апарату Верховної Ради.