Відреставрований палац-садиба родини Липинських у селі Затурці Локачинського району здобув третє місце на ХІ Міжнародному конкурсі «Дім-2011» в номінації «Реставрація пам’яток архітектури», що відбувся у польському місті Люблін.
Щоб ця видатна пам’ятка архітектури та історії набула свого первісного вигляду, з держаного та обласного бюджетів витрачено 3,6 мільйона гривень. Почесну відзнаку конкурсу — «Кришталеву цеглину» — вручено начальнику головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Юрію Куцу. Саме це управління виступало замовником виконання робіт у Затурцях. Номінантами конкурсу стали також колективи Волинської філії Українського науково-дослідного інституту «Проектреконструкція» та будівельної організації АТ «Вишків».
Нагадаємо, з садибою в Затурцях пов’язане життя одного з теоретиків розбудови Української держави, визначного політичного діяча В’ячеслава Липинського. В 1927—1930 роках брат В’ячеслава Липинського Станіслав на фундаментах старого будинку споруджує двоповерховий палац. Саме в одній із його кімнат 1—2 липня 1931 року стояла домовина з тілом покійного В’ячеслава Казимировича. Реконструкцію палацу-садиби Липинських завершено у серпні 2011 року.
 
Волинська область.