Припинити незаконну діяльність гральних закладів обіцяє влада Донецької області. Голова обласної державної адміністрації Андрій Шишацький різко розкритикував незадовільну боротьбу із цим бізнесом у містах і районах. За підрахунками керівника області, всього в регіоні діє 300 гральних залів.

«У Торезі гральних автоматів немає. Мені сказали: мовляв, це тому, що у нас «дивний» прокурор, він запевнив: «У мене гральних автоматів не буде». І справді, у місті їх немає. У Донецьку гральних автоматів понад сто. У мене запитання: чи «правильний» у Донецьку прокурор? У законі чітко написано, що в Україні заборонено гральний бізнес. Якщо в Торезі один прокурор зміг припинити його діяльність, то невже в нас в області не знайдеться десяток таких же «дивних» — у Маріуполі, Артемівську та інших містах?» — запитує А. Шишацький.

Він додав, що, за його інформацією, деякі керівники міст «кришують» гральні зали. Керівник облдержадміністрації пообіцяв, що в тих населених пунктах, де не буде ліквідовано цей бізнес, «прийматимуться рішення про звільнення із обійманих посад відповідних людей — як із органів внутрішніх справ, так і за лінією прокуратури». «У законі чітко прописано, що в Україні заборонені гральний бізнес і участь в азартних іграх. Тіньові потоки йдуть повз бюджет, руйнують родини, діти програють гроші, люди займаються злодійством. Президент України сказав, що в нас закон один для всіх. У нас повинен керувати закон», — підкреслив голова.

Покінчити із «однорукими бандитами» влада обіцяє за лічені дні. «Почався сезон, холодно, люди і діти потягнулися до гральних залів. Наша мета — розпочати Новий рік без «одноруких бандитів», — додав керівник області. — Якщо ми не зможемо припинити сваволю у гральних автоматах, що тоді говорити про наркотики, торгівлю зброєю чи щось серйозніше».

Мал. Олексія КУСТОВСЬКОГО.