У грудні зарплата працівників маріупольського «Азовмашу» збільшилась у середньому на 10 відсотків, а висококваліфікованих фахівців ремонтних служб — до 30 відсотків. Це стало можливим після того, як підприємство досягло рекордних у своїй історії показників роботи.

Токар Олександр Магдич — один із кращих фахівців механічної ділянки ремонтно-монтажного цеху № 157. Сюди прийшов одразу після закінчення училища й ось уже 32 роки працює на одній ділянці. «Азовмашу» не зраджував навіть в 90-ті, коли на підприємстві місяцями не виплачувалася зарплата. Сьогодні поруч із Олександром Івановичем трудиться його син Іван.

Деталі, які виточує Магдич, часом унікальні. Тому таких цінних фахівців, як мій співрозмовник, підвищення зарплати стосуватиметься передусім. Адже підхід до кожного залежить від внеску працівника в спільну справу.

«Це правильне, гарне рішення, — переконаний Олександр Іванович. — Особливо приємно, що прийняте воно в період, коли в пресі, на телебаченні політики нагнітають пристрасті з приводу економічних негараздів. Якщо нам підвищують зарплату — отже, «Азовмаш» твердо стоїть на ногах».

«На «Азовмаші» з 1 грудня відбулося підвищення зарплати, і те, що висококваліфікованим ремонтникам її підняли на 20—30 відсотків, стимулює нас, змушує працювати ще краще. Ми відчуваємо увагу керівництва до ремонтної служби, — каже начальник цеху Олександр Мамій. — Адже відповідальність на нас дуже велика. Устаткування, що обслуговують наші фахівці, вимагає індивідуального підходу й високої кваліфікації».

Новину про підвищення заробітної плати цими днями обговорюють і в інших підрозділах машинобудівного підприємства. Азовмашівці розцінюють цю подію як найважливіший крок керівництва підприємства до поліпшення соціального становища трудящих. Протягом багатьох років компанія проводить цілеспрямовану політику в цьому напрямі. Перед прийняттям нової соціальної програми економічні служби підприємства провели широкомасштабний аналіз заробітної плати працівників провідних професій порівняно з її рівнем у представників тих само професій на великих металургійних і машинобудівних підприємствах області. Підсумки дослідження виявилися приємними для маріупольських машинобудівників, які одержують винагороду за свою працю вищу, ніж їхні колеги.

Проте керівництво підприємства ухвалило відповідальне рішення збільшити рівень заробітної плати, причому не тільки працівникам основних професій. Особливу увагу приділили допоміжним робітникам, лінійному персоналу цехів, інженерно-технічним працівникам — для цих категорій трудящих зарплата зросла в середньому на 10 відсотків. Відзначено провідних спеціалістів підприємства «АзовЕлектроСталь» і ГСКБВ, що входять до складу холдингу. Висококваліфікованим працівникам ремонтних служб заробітна плата збільшена в середньому на 20—30 відсотків. Підвищення проводиться диференційовано з урахуванням продуктивності праці та внеску кожного в спільну справу.

«Збільшення фонду оплати праці стало можливим завдяки успішній роботі всього комплексу «Азовмашінвест Холдинг», перспективам його роботи  найближчим часом на ринку вагонобудування та важкого машинобудування, — зазначив президент ВАТ «Азовмаш» народний депутат України Олександр Савчук. — Сьогодні підприємство є визнаним лідером машинобудування України й провідною машинобудівною компанією СНД. Успішна робота колективу, від робітників до інженерно-технічних працівників, маркетингової служби, менеджменту, дала змогу домогтися видатних результатів, що перевищують усі показники минулих років. Ми чудово розуміємо, що тільки ефективна й високопродуктивна праця дає можливість вирішувати соціальні питання, у тому числі й зростання матеріального добробуту трудящих».

Приклад «Азовмашу», що досяг найвищих за свою історію результатів роботи, на тлі тривожних новин, які надходять з інших підприємств галузі, — скоріше виняток, ніж правило. «Це важливий крок для закріплення кадрів, — вважає майстер ремонтно-монтажного цеху № 157 Неллі Панфілова. — Адже з кадрами ремонтних служб бувають проблеми. І ті, хто зберіг вірність професії, не пішов на інші підприємства, відчувають свою затребуваність».

«Хоча сьогодні ситуація в економіці залишається складною, робота азовмашівців заохочується поліпшенням матеріального становища. Ми розуміємо, що успіхи, процвітання «Азовмашу» забезпечуємо самі. І наше майбутнє залежить від роботи кожного з нас. Тому й подальше зростання зарплати та соціальних гарантій ми пов’язуємо із самовідданою, якісною працею, високою самовіддачею. Адже «Азовмаш» — це наш другий дім, майбутнє наших дітей, наших сімей, важливе містоутворююче підприємство Маріуполя», — так оцінюють соціальну політику підприємства слюсарі-ремонтники цеху № 159 Леонід Слесаренко та Віталій Натягайло.

Новий рік у колективі зустрічають у піднесеному настрої і приємних турботах. На підприємстві розраховують, що нинішня прибавка до зарплати — не остання: є всі передумови, що наступного року винагорода за висококваліфіковану працю стане ще вищою. Адже портфель замовлень на 2012 рік і збільшення випуску вагонного литва вже в першому кварталі дадуть змогу збільшити обсяги виробництва.