Закарпаття — наче коштовна перлина — вабить до себе будь-якої пори. Й оскільки заможні пари, які раніше для освідчень і весільних церемоній обирали закордон, тепер дедалі частіше звертають увагу на закарпатську екзотику, то регіон має шанс стати центром весільного туризму. І якщо для декого з приїжджих мальовнича природа та європейський сервіс — ще дивина, то для щедрих і гостинних закарпатців — стиль життя.

Рік тому на території відомого курорту «Воєводине» гірського Перечинського району відкрили унікальний парк Шенборна. Чудові краєвиди, незвичні туристичні та історичні цікавинки, які кілька місяців творила фахова команда митців і науковців, викликали справжній фурор. До «Воєводиного» почали приїжджати не тільки на відпочинок, а й за новими враженнями, емоціями і навіть просто заради прогулянок парком, який повністю відтворює часи Австро-Угорської імперії, коли й жили Шенборни. Особливо вподобали місцину молодята та сімейні пари. Романтичне «Воєводине» стало місцем паломництва для всіх, хто прагне зробити сімейні урочистості незабутніми.

«Українці, які вже побували у різних країнах, відкривають для себе Закарпаття, — каже туризмознавець Федір Шандор. — І місцеві мешканці зрозуміли: у нас є справжній європейський сервіс, креатив, не кажучи вже про красу природи й туристичні принади. За рік, що минає, розвинувся весільний туризм: молоді люди з різних областей приїжджають у «Воєводине», щоб саме тут провести церемонію й розпочати історію своєї родини».

«Ми пропонуємо все: від романтичного освідчення на острові, з шампанським, скрипалем і виїзною вечерею, до урочистого розпису, вінчання у церкві Святої Великомучениці Катерини, весільного банкету в одному з ресторанів курорту, — додає Катерина Маршал, представниця курорту «Воєводине». — Але й це ще не все. У нас уже хрестять дітей ті пари, які рік тому відгуляли тут весілля! А старші пари відзначають річниці своїх весільних дат. Тобто проводимо всі цикли життя сім’ї».

У річницю відкриття парку Шенборна вирішили подивувати гостей та туристів: провели весільну церемонію із щасливими нареченими, урочистим розписом, шампанським, прогулянкою в кареті осіннім парком (миті свята — на знімках)! Щоправда, молодят зіграли ужгородські студенти, а в ролі гостей виступили експерти весільної справи з усієї України. 

А й справді: навіщо їхати світ за очі, якщо й у нас — у самому серці Європи! — можна отримати незабутні враження, ще й із українською щедрістю й гостинністю?!

Закарпатська область.

 

Фото надані авторами.