Тристоронню угоду про співробітництво підписали Донецька обласна рада, обласна державна адміністрація та Національна агенція України із питань державної служби. Документ передбачає розвиток партнерських стосунків та координацію зусиль для модернізації державного управління та місцевого самоврядування. Назріла проблема підготовки та перепідготовки державних службовців з урахуванням сучасних реалій і вимог часу, відзначили керівники області. До програми внесено також проекти реформування обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій, формування та підготовки регіонального кадрового резерву, створення регіональної школи лідерів, а також підвищення кваліфікації депутатів місцевих рад.
Цього ж дня відбулася міжнародна науково-практична конференція, яка досліджувала проблеми реалізації антикорупційної політики в органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування. У роботі заходу взяли участь народні депутати України, представники обласної влади, провідні вітчизняні та зарубіжні вчені, представники правоохоронних органів.
На знімку (зліва направо): голова Донецької обласної ради Андрій Федорук, голова обласної ради Андрій Шишацький та голова Національного агентства України з питань державної служби В’ячеслав Толкованов після підписання угоди.
Фото прес-служби Донецької обласної ради.