У Донецьку урочисто відчинила двері після комплексної реконструкції міська дитяча клінічна лікарня № 1. Ініціатором її оновлення став народний депутат Юхим Звягільський, а витрати взяло на себе орендне підприємство «Шахта імені Засядька». Це стало однією з найвагоміших подій у галузі охорони здоров’я обласного центру. У лікарні капітально відремонтовано покрівлю, замінено всі без винятку інженерні комунікації, вікна та двері, оновлено фасад із використанням сучасних енергоощадних матеріалів, виконано повне внутрішнє оздоблення всіх приміщень. До окремої будівлі винесено кисневу станцію, придбано два нові кисневі апарати, здатні виробляти кисень у разі відключення основного обладнання.

Крім того, для закладу шахта придбала та встановила абсолютно нову медичну апаратуру: апарат ультразвукового дослідження, який може діагностувати мозкові крововиливи, електрокардіограф, рентген-апарат, реанімаційну дихальну апаратуру, фіброгастроскоп, лабораторне обладнання тощо. Спонсори також облаштували прилеглу територію, а навесні наступного року у внутрішньому подвір’ї лікарні з’явиться зона відпочинку із гральним та спортивним майданчиками. У палатах — нові меблі, кондиціонери, у кабінетах — оргтехніка, необхідний інвентар, у харчоблоці — нове обладнання.

«Півтора року тому я відвідав цю будівлю і був глибоко схвильований побаченим, у яких умовах перебувають наші діти, — розповів народний депутат. — Це діти наших шахтарів, будівельників, лікарів, учителів, це діти Донецька. Тут ще і сироти покинуті, які не отримують батьківської ласки і тепла. Тут — майбутнє нашої України». Юхим Звягільський  додав, що в реконструкцію лікарні «вкладені душа і серце».

З початку року в лікарні отримали допомогу близько 4000 маленьких пацієнтів. Стаціонар цього медичного закладу розраховано на 186 осіб. 

«Я вдячний Юхиму Леонідовичу за надану допомогу в реконструкції та оновлення медичної апаратури лікарні. Тепер цей заклад обладнано найсучаснішою технікою, він може надавати допомогу населенню на найвищому рівні, — зазначив міський голова Олександр Лук’янченко. — Саме ініціатива народного депутата, його особистий контроль, кошти та участь колективу шахти имені Засядька дали змогу реалізувати дороговартісний, але дуже благородний та потрібний проект». 

Тепер юні мешканці Київського району і всього міста мають можливість отримати кваліфіковану медичну допомогу в комфортних умовах.

Маленьким пацієнтам у палатах лікуватися комфортно.

Фото автора.