Ушанування пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи в Донецьку відбулося у два етапи. Спочатку квіти до пам’ятного знака поклали представники міської, обласної влади та місцевої організації «Союз Чорнобиль України». Потім до меморіалу приїхали ліквідатори, які брали участь у тритижневій акції протесту перед обласним управлінням Пенсійного фонду — голодували чи підтримували колег, збираючись у наметовому містечку щодня. 

«Наша влада побула біля пам’ятника сім хвилин, — обурювалася Тетяна Курєчко, дружина чорнобильця-інваліда. — Мені навіть не дали поставити питання про пенсію чоловіка. У нього було 8 тисяч, а тепер дали 1800».

Колишній комендант наметового містечка Володимир Деркач повідомив присутнім, що голодовку припинено, але заявка на акцію протесту чинна до 29 грудня. «Із 10-ї до 13-ї години щодня перед Пенсійним фондом працюватиме громадська приймальня народного депутата Анатолія Гриценка. Ви можете приїхати, висловити своє ставлення до цього органу виконавчої влади, написати звернення, скарги. Інші народні депутати також висловили бажання розгорнути свої громадські приймальні, але потрібно оформити це все документально».

Загалом біля пам’ятного знака зібралися до двох сотень чорнобильців та їхніх родичів. Священик відслужив панахиду за загиблими внаслідок аварії. Присутні заявляли, що невдоволені тим, як влада розв’язує їхні проблеми, та обіцяли продовження акцій протесту. «Пам’ятаєте, як після Бородіно: Москву віддали, але перемогу — ні? Припинивши голодовку, ми пішли на поступки владі. Це було тренування, генеральна репетиція. По-перше, ми загартувалися, по-друге, дізналися, хто є хто. Утворився кістяк, на цих людей можна покластися. Тепер також знаємо, кого можна брати в лідери, а кого — ні. Потеплішає трохи — мабуть, будемо знову виступати. Це так просто не залишимо», — пообіцяв учасник акції протесту Анатолій Кузнєцов.