Вечірнє засідання 6 грудня
У вівторок вечірнє засідання Верховної Ради не було, на жаль, продуктивним у плані законотворчості. Ще зранку парламентарії 234 голосами підтримали пропозицію головуючого про продовження вечірнього засідання до завершення розгляду всіх питань порядку денного. Але ці питання так і не розглядалися — народні депутати від фракції «БЮТ-«Батьківщина» заблокували президію, урядову ложу та трибуну для виступів із вимогою розглянути законопроект стосовно гуманізації статті 365 Кримінального кодексу, що передбачає декриміналізацію статті, за якою засуджена Юлія Тимошенко.
Щоб розблокувати роботу вищого законодавчого органу держави, Голова Верховної Ради Володимир Литвин провів нараду з лідерами фракцій. Але представники опозиції не підтримали його пропозиції поновити роботу парламенту й розглянути це болюче питання разом з іншими — вони вимагали гарантій підтримки рятівного для Юлії Тимошенко законопроекту. Також на нараді постало питання про створення тимчасової слідчої комісії, яка покликана незалежно та об’єктивно розслідувати події 27 листопада — тоді в Донецьку помер один із чорнобильців, який брав участь у голодовці. В цьому представники фракцій знайшли консенсус: розглянути завтра питання у сесійній залі, попередньо заслухавши інформацію міністра внутрішніх справ.
Проте президію у сесійній залі до кінця робочого дня блокувальники так і не звільнили. Коли розійшлися народні обранці від інших фракцій, бютівці безпосередньо в сесійній залі провели засідання, де обговорювали тактику подальших дій. Після цього забрали свої картки для голосування, зняли плакат, «Янукович, не убивай Юлю», що висів у президії, і також залишили сесійну залу.