У колі друзів «Голос України» відсвяткував у Донецьку незабутню подію: презентацію рушника із символікою газети. Автором роботи стала майстер Наталія Коцур.

«Мені одразу припала до душі оригінальна символіка видання: лелека із калиновою гілочкою у дзьобі. Все дуже гарно лягло на полотно, — розповіла майстриня. По краю я зробила зелену доріжку: щоб ви, журналісти, мов крізь сито, просівали інформацію».

Оригінальний рушник став ще однією ланкою доріжки, що створюється в рамках Всеукраїнського проекту «Єдина Україна: Схід і Захід разом». Проект розпочато торік у Святогірську. Його учасники вже побували в усіх областях України, де доточували до рушника місцеве полотно, із притаманним цьому краю орнаментом. Нині рушникова доріжка становить понад 80 метрів. А у травні цього року у рамках проекту започатковано акцію «Наша слава у наших справах»: підприємства, заклади та установи передають учасникам символічні рушники, які також приєднуються до загального полотна. Акція подорожуватиме обласними центрами, містами та селами, сприяючи духовним та культурним зв’язкам між різними регіонами.

Багатогранні таланти Слов’янського району продемонстрував народний фольклорний ансамбль «Рябинушка». Кульмінацією ж свята стало розгортання рушникової доріжки єдності. Цей момент згуртував усіх наших гостей, серед них і представники влади, і громадські та культурні діячі, і прості громадяни.

Україну об’єднають не слова, а добрі справи, переконані учасники презентації. Газета «Голос України» — чудовий майданчик для спілкування та громадських ініціатив. Тому не дивно, що під час неформального спілкування гості обговорювали наступні спільні проекти та творчі зустрічі.

Ліна КУЩ, Ірина ОЛЬШАНСЬКА.

Фото Марії ПРОКОПЕНКО.

Під час презентації рушника із символікою «Голосу України». Зліва направо: регіональний консультант газети Ірина Ольшанська, власний кореспондент по Донецькій області Ліна Кущ, вишивальниця Наталія Коцур.