У Донецьку знайшли зловмисника, який минулого тижня повідомив про замінування школи №115. Тоді з будівлі терміново евакуювали 1119 дітей. Вибухотехніки та співробітники МНС обстежили навчальний заклад, однак небезпечного пристрою не виявили. Оскільки голос абонента, який телефонував на «102» та повідомив про загрозу, був дитячий, тож і шукали аноніма серед учнів. За чотири дні юний «мінер» знову набрав номер екстреного телефону та оголосив: «Якщо не приїде міліція, тоді все злетить у повітря».
Телефонним терористом виявився учень четвертого класу. Спійманий на гарячому, він зізнався, що в такий спосіб вирішив зірвати заняття, оскільки обидва рази не виконав домашнє завдання. Як повідомив виконуючий обов’язки начальника Кіровського райвідділу міліції Руслан Губицький, через те, що хлопчик не досягнув віку кримінальної відповідальності, перед законом відповідатимуть його батьки. За це правопорушення передбачений штраф у вигляді трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Крім того, вирішується питання про відшкодування витрат на виїзд спецслужб.
Стали відомі й подробиці резонансної події в Маріуполі: як повідомляла наша газета, біля під’їзду житлового будинку знайшли два підозрілі пакети із дротами. Про це до міліції повідомив 20-річний мешканець міста. Вибухотехнічна служба ГУМВС України в Донецькій області з’ясувала, що цей об’єкт — звичайний згорток із побутовим сміттям, яке не становить небезпеки для оточуючих. Перевіркою за даним фактом зайнялися і працівники Жовтневого райвідділу — і вже наступного дня стало зрозуміло, що знахідка — не випадковість.
«Заявник постійно плутався в деталях, щоразу давав нові свідчення, не міг визначитися з остаточною версією своєї історії — як же все-таки в сутінках він побачив непомітний згорток. Сумнівів у його причетності до події в оперативників не залишилося, — зазначив начальник Маріупольського міськвідділу міліції Олександр Бугай. — На допиті в слідчого зловмисник пояснив причини свого вчинку: мовляв, просто захотів перевірити, як спрацюють у критичній ситуації оперативні служби». Тепер хлопцеві загрожує покарання у вигляді штрафу або обмеження волі на строк до трьох років.