Депутати Донецької обласної ради проголосували за присвоєння Комунальному підприємству «Міжнародний аеропорт Донецьк» імені композитора Сергія Прокоф’єва. Цього року в області урочисто відзначили 120-річчя з дня народження всесвітньо відомого земляка, і присвоєння його імені повітряним воротам регіону видається логічним.
Водночас сесія облради затвердила програму будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів інфраструктури в Донецькій області на 2012—2015 роки. «Метою програми є поліпшення рівня та якості життя населення за рахунок розвитку інфраструктури комунальної форми власності, поліпшення якості послуг ЖКГ, освітніх і медичних закладів, зміцнення матеріальної бази закладів культури та спортивної інфра-структури», — зазначив голова обласної ради Андрій Федорук.
За три роки в області планують вивести з експлуатації застарілі та екологічно небезпечні об’єкти, впровадити замість них нові, безпечні для навколишнього середовища технології. Мають активізуватися будівництво транспортної і придорожньої інфраструктури, спорудження та реконструкція мережі автомобільних шляхів, каналізаційних і очисних споруд. Особливу увагу депутати приділили модернізації каналу Сіверський Донець—Донбас і розчищенню річки Сіверський Донець. Загальний обсяг фінансування об’єктів у рамках реалізації програми перевищує 3,5 мільярда гривень.