Рішення окружного адміністративного суду про заборону акції протесту чорнобильців перед Головним управлінням Пенсійного фонду в Донецькій області виконати ніхто не наважується. Такий висновок можна зробити із заяв, які пролунали з вуст представників влади. «Я не думаю, що силовий розгін буде, — сказав міський голова Олександр Лук’янченко. — Це входить у повноваження виконавчої служби та компетентних органів. Ми не мали на меті якимось чином прибрати чорнобильців чи припинити їхні акції. Мета — забезпечити спокій у місті». Як повідомлялося, Донецька міська рада звернулася із позовом до суду щодо заборони акції протесту начебто через загрозу скоєння терористичних актів. Одразу після винесення рішення деякі учасники акції протесту заявили, що готові до самоспалення в разі ліквідації наметового містечка.
Самі ж «компетентні органи» також не поспішають викликати вогонь на себе. «Згідно з чинним законодавством виконання судових рішень покладається виключно на підрозділи Державної виконавчої служби», — йдеться в повідомленні центру зв’язків із громадськістю МВС. Міліція звернулася до протестувальників із проханням припинити акцію.
Тим часом з початку голодовки по медичну допомогу звернулося 85 осіб, із них вісім госпіталізовано. У четвер уранці в наметовому містечку перебував 41 голодувальник. Ще дві сотні ліквідаторів приїхали підтримати колег морально. Кілька активістів разом із народним депутатом України Михайлом Волинцем, який відвідав учасників акції, виїхали на зустріч із керівництвом області. «Ми вимагаємо від депутатів обласної ради звернутися до Президента та прем’єра, щоб припинилося правове свавілля. Ми цих депутатів обирали і подивимося, як вони реагуватимуть», — заявив «Голосу України» голова обласної організації «Чорнобиль-Єдність» Микола Гончаров.
На знімку: учасники акції протесту.
Фото автора.