У ніч на середу Донецький окружний адміністративний суд задовольнив позов міської ради, яка просила заборонити акцію протесту чорнобильців перед будівлею обласного управління Пенсійного фонду. Обґрунтування — імовірність скоєння теракту, про який зловмисники нібито заявляли через Інтернет. «У нас є листи із СБУ, міліції та МНС, що у зв’язку із порушенням кримінальної справи за фактом загрози скоєння терористичного акту в Донецьку наметове містечко несе загрозу людям, які там перебувають. Правоохоронні органи підкреслюють, що в таборі протестувальників постійне скупчення людей, газові балони тощо. Ми звернулися до суду у зв’язку із цими листами», — пояснив журналістам начальник управління у зв’язках із громадськістю міськради Максим Ровінський.
Засідання розпочалося о 19.45 у вівторок. «Повістку до суду я отримав за п’ятнадцять хвилин до початку, — розповів керівник обласної організації «Чорнобиль-Єдність» Микола Гончаров. — Почувався погано, тому на засіданні не був. Про те, що вирішено розігнати нашу акцію, ми дізналися о пів на третю ночі. Якщо в місті існує загроза теракту, і наметове містечко може стати об’єктом терористів, то на якій підставі в середу в Донецьку проводять масовий захід — футбольний матч (матч Ліги чемпіонів «Шахтар» — «Порту». — Авт.)? І запрошують на нього міжнародні делегації?»
Гончаров розповів, що територію наметів обстежили кінологи із собаками, але нічого не знайшли. На момент підготовки інформації до друку представники виконавчої служби ще не з’явилися в наметовому містечку, і акція протесту тривала у звичному режимі. Якщо можна назвати «звичною» голодовку. Уранці в середу участь у ній брав 41 ліквідатор. Усі вони налаштовані рішуче.
«Нам зателефонували із суду і запропонували приїхати та забрати постанову, — пояснив учасник акції Олександр Кірєєв. — Влада сама порушує закон. У семи з половиною тисяч людей забрали пенсії. Ці рішення судів не виконуються. А рішення донецького суду збираються виконати негайно». Співрозмовник каже, що вночі обстановка була напруженою: «Ми чекали, що нас штурмуватиме «Беркут», занесли до намету бензин. І деякі люди сказали, що спалять себе. Якщо нас почнуть виселяти, ми це зробимо».
«Ми — відпрацьований шлак, — вважає учасник голодовки Станіслав Городецький. — Коли були потрібні — заганяли до Чорнобиля. А тепер що? Особисто я стоятиму до кінця. Бо в цій країні, з цим урядом, жити неможливо».
Учасники голодовки обурені також заявою голови ВГО «Союз Чорнобиль Україна» Юрія Андрєєва, що нібито на акції протесту в Донецьку — «несправжні» ліквідатори. Голодуючі навіть продемонстрували кореспонденту «Голосу України» свої посвідчення.