Правоохоронці Донецької області вживають усіх необхідних заходів щодо недопущення можливих терактів, інформація про загрозу яких була поширена в низці ЗМІ. Таку заяву зробило ГУМВС України в області. «Міліція області переведена на посилений варіант несення служби. При главку створений оперативний штаб, завданням якого є вжиття всіх необхідних заходів, спрямованих на забезпечення безпеки мешканців регіону», — йдеться в документі.

Минулого тижня прокуратура області порушила кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 1 статті 258 Кримінального кодексу України («Терористичний акт»). У прокуратурі зазначили, що справа пов’язана із нещодавнім вибухом у Дніпропетровську, після якого невідомі зловмисники залишили погрози на одному з інформаційних сайтів.

Увечері в понеділок два підозрілі пакети, із яких нібито стирчали дроти, виявили мешканці одного з будинків у Маріуполі. На місце пригоди приїхали вибухотехніки, які після огляду прийняли рішення підірвати знахідку на місці. При цьому мешканців під’їзду евакуювали, а подачу газу на будинок перекрили. Після знищення пакетів маріупольцям дозволили повернутися до осель. Що було в пакетах — вибухові пристрої чи муляжі, — встановить розслідування.

А тим часом міліція відрапортувала про успішне розкриття двох резонансних злочинів. Затримано підозрюваних у скоєнні розбійного нападу на інкасаторську машину «Укрпошти». Ними виявилися четверо раніше судимих громадян, які в Старобешівському районі зупинили автомобіль із грошима, змусили водія та двох інкасаторів вийти, обеззброїли та вдягли на них наручники. Після цього перенесли мішки із грішми до машини та зникли в невідомому напрямку. Загальна сума викраденого становить близько 700 тисяч гривень. У ході обшуків у зловмисників вилучено близько 400 тисяч гривень, а також зброю. Фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Також розкрито крадіжку з офісу обласної організації Комуністичної партії України, скоєну наприкінці серпня. За словами першого заступника начальника Донецького міського управління міліції Сергія Ласкавого, «навідником» став чоловік колишньої співробітниці обкому, яку було звільнено. Раніше судимі приятелі чоловіка отримали від нього інформацію про те, що в партійному офісі зберігається велика сума грошей. Зловмисники викрали 93 тисячі гривень, зібрані для передплати на партійні періодичні видання. Одного з крадіїв вдалося затримати у Києві, іншого оголошено в розшук.