У Донецьку перед будівлею обласного управління Пенсійного фонду триває акція протесту чорнобильців. У понеділок уранці кількість голодуючих становила 48 осіб. Крім того, в наметах та перед ними перебували інші активісти. Поруч постійно чергує «швидка допомога»: з початку акції в лікарні вже опинилися близько десятка учасників.

«Іде восьмий день голодовки, людям дуже важко, — розповів представник ініціативної групи Володимир Деркач. — Десь шість-сім осіб почуваються вкрай погано, і я проситиму їх завершити голодовку. На їхнє місце готові прийти інші чорнобильці: ось четверо вже написали заяви і приєдналися до нас. Ми так і вирішили: замість тих, хто вибуває, приходитимуть нові учасники. Акцію не згортаємо, стоятимемо до повного виконання наших вимог».

Як повідомлялося раніше, ліквідатори вимагають виконання закону, за яким пенсія інвалідів-чорнобильців повинна становити від шести до восьми мінімальних пенсій за віком. Відповідні рішення прийняті судами, однак цього місяця інвалідам виплатили в кілька разів менші суми. «У вихідні приїжджали представники облдержадміністрації, вмовляли згорнути акцію, — додав В. Деркач. — А реакції від уряду ми не дочекалися».