Кричущі порушення санітарно-гігієнічних норм на харчоблоках навчальних закладів виявили під час перевірок працівники Черкаської обласної СЕС та прокуратури. Майже у всіх шкільних їдальнях кухарі працювали без спецодягу. Під час приготування страв використовували заборонені харчові приправи, підсилювачі смаку, прострочені продукти. Вага порцій не відповідала зазначеній у меню. Найжахливішу картину побачили у загальноосвітній школі села Антонівки
Шполянського району, де на кухні поряд з продуктами харчування зберігали отрутохімікати для пацюків. На харчоблоці Шполянської школи-інтернату отрута проти комах лежала на підвіконні. Тимчасово закрити роботу харчоблоку довелось і в Уманському професійному ліцеї — через бруд.
Черкаська область.