Такі дані оприлюднив голова парламентської ТСК Роман Зварич
Парламентська хроніка
Ранкове засідання 18 листопада
Звіту ТСК передувала година запитань до уряду, на якій розглядалося два питання: про житлово-комунальне господарство та охорону здоров’я. Доповідали очільники профільних міністерств — з питань регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк та охорони здоров’я Олександр Аніщенко.
Народних депутатів насамперед цікавило, чому гальмується перехід населення на індивідуальне опалення. За словами А. Близнюка, міністерство та він особисто підтримують, коли ОСББ чи кооперативи переходять на індивідуальне опалення всього будинку. Однак проти того, щоб це відбувалося в окремих квартирах. Зокрема, через непристосованість для цього вентиляційних каналів, що призводить до нещасних випадків. Так, повідомив міністр, з початку року в опалювальний період сталося 22 нещасні випадки, в яких постраждало 40 людей, 16 з яких загинули. «Тож це не той шлях, яким маємо йти», — наголосив А. Близнюк.
Крім того, міністр повідомив, що міністерство підготувало програму реформування ЖКГ. Адже через застарілість тепломереж галузь зазнає чимало втрат. Лише втрати на котельнях становлять близько 15 відсотків. Тож необхідне їх технічне переоснащення, зокрема, і використання альтернативного палива. 
Запитання на адресу міністра охорони здоров’я Олександра Аніщенка стосувалися, зокрема, медичної реформи та стану здоров’я екс-прем’єра Юлії Тимошенко. Відповідаючи на них, міністр зауважив, що хоча позитивні зрушення у реформуванні вже є, більш конкретні результати очікуються через рік. Міністр повідомив, що у рамках реформи у проекті держбюджету закладено дві субвенції. 327 млн. грн. — на оснащення центрів та закупівлю транспорту для пілотних регіонів та 323 млн. — для забезпечення медикаментами машин «швидкої допомоги» в усіх регіонах.
Водночас Сергій Власенко («БЮТ-«Батьківщина») поцікавився у міністра: чому не здійснюється «нормальне» обстеження Юлії Тимошенко, натомість щодня провадяться слідчі дії, які тривають по чотири-п’ять годин, хоча Тимошенко вже 14 днів не може ходити. У відповідь урядовець зауважив, що екс-прем’єру встановлено діагноз та призначено лікування, яке їй надається. А для проведення ретельного медичного обстеження поза межами СІЗО необхідне рішення суду. «Ми готові надати допомогу, якщо отримаємо рішення апеляційного суду», — сказав він. О. Аніщенко підтвердив також, що у висновку комісії зазначається, що протипоказань для проведення допитів Тимошенко немає.
Після завершення години запитань до уряду парламентарії підтримали пропозицію регіонала Михайла Чечетова, щоб замість «Різного» сесія продовжила розгляд питань порядку денного, а пленарне засідання тривало до завершення розгляду останнього законопроекту. Потому депутати заслухали звіт Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин та наслідків діяльності на українському ринку нафтопродуктів компанії «Лівела» та інших пов’язаних з нею юридичних осіб. Як повідомив голова комісії Роман Зварич («НУ—НС»), протягом 2010 року «Лівела» ввозила до країни різні види нафтопродуктів, не сплачуючи за це жодних коштів. «Загальна сума несплачених податків становить 2 млрд. 892 млн. гривень», —зауважив депутат. Крім того, за його словами, «комісія може документально довести, що протягом останніх 10 років, крім «Лівели», за схемами, закладеними законом про іноземні інвестиції (діяв близько 14 місяців з січня 1992 року по березень 1993 року), працювало понад 400 окремих підприємств, які завдали збитків державі на суму 8 млрд. гривень», — наголосив голова комісії.
Заяву від двох опозиційних фракцій з парламентської трибуни виголосив бютівець Володимир Яворівський. Він висловив обурення щодо відповідей урядовців, а також щодо скасування «Різного». «Нам затуляють рота. Ви не хочете чути нас? Хочете чути тільки себе?» — поцікавився він. На знак протесту, заявив В. Яворівський, фракція залишає засідання.
У цілому як закон було ухвалено проект закону про внесення змін до статті 26 Закону «Про реабілітацію інвалідів в Україні» щодо забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, виготовленими за індивідуальним замовленням. А також зміни до статті 17-1 Закону «Про електроенергетику» (щодо визначення питомої ваги українських товарів у вартості будівництва об’єкта електроенергетики).
З днем народження цього дня вітали Василя Кравчука («БЮТ-«Батьківщина»).
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.
Інші фото з цієї події  шукайте в фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.
 
Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк.
Міністр охорони здоров’я України Олександр Аніщенко.