До кампанії інформування населення про євроінтеграцію та співпрацю України з НАТО має долучитися Верховна Рада, переконані в Комітеті з питань європейської інтеграції.
Зокрема, голова підкомітету з питань інформаційного забезпечення інтеграційних процесів Комітету з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко переконана, що інформаційні та просвітницькі програми, присвячені цій темі, мають транслюватися на парламентському телеканалі «Рада». «Верховна Рада має бути більш залучена до кампанії інформування населення про євроінтеграцію та співпрацю з Альянсом. Від цього імідж усієї Верховної Ради лише виграє», — наголосила депутат під час комітетських слухань «Оцінка виконання Річної національної програми співробітництва (РНП) Україна—НАТО на 2011 рік: досягнення і недоліки».
Крім того, Ірина Геращенко та голова комітету Борис Тарасюк запропонували проводити постійні навчальні семінари для журналістів стосовно висвітлення міжнародної тематики, зокрема, теми євроінтеграції та співробітництва з НАТО в новоствореному Європейському центрі інформаційної підтримки («Інфоцентр») при Верховній Раді. Особливо важлива така ініціатива, переконані депутати, для регіональних мас-медіа.
Водночас І. Геращенко вважає позитивним той факт, що в українських ЗМІ зменшилась кількість негативної та агресивної інформації стосовно НАТО. При цьому вона наголосила, що інформація про Північноатлантичний альянс у медіа сьогодні в дефіциті.
Як приклад вона нагадала про важливі для боротьби з тероризмом спільні антитерористичні навчання СБУ та НАТО, що пройшли у вересні ц. р. у Донецьку, яким медіа присвятили недостатньо інформації.
Голова підкомітету також вважає, що більш прозорою має бути інформація про співпрацю органів влади з ЄС та НАТО, а також про виконання Річної національної програми співробітництва Україна—НАТО на 2011 рік та Державної цільової програми інформування громадськості з питань європейської інтеграції України на 2008—2011 роки.
Вона зауважила, що на сьогодні відсутня інформація про те, як виконуються ці програми, і виступила з пропозицією подати депутатські запити до Державного комітету телебачення і радіомовлення України щодо використання коштів, виділених з бюджету на зазначені програми.
Вл. інф.