Комітет Верховної Ради з питань європейської інтеграції розглянув низку законопроектів на відповідність положенням законодавства Європейського Союзу.

Зокрема, комітет визнав, що зміни до статті 26-1 Закону «Про дорожній рух» не суперечать праву ЄС. За предметом правового регулювання законопроект належить до сфери транспорту, яка у законодавстві ЄС регулюється рішенням Європейського парламенту, регламентом Ради ЄС про спеціальні заходи у сфері транспортної інфраструктури та договором про функціонування ЄС.
Однак, зауважили парламентарії, обмеження або тимчасова заборона транспортного руху належать до сфери застосування національного законодавства країн-учасниць ЄС.
Також комітет визнав, що зміни до Закону «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» не суперечать праву Європейського Союзу. Документ врегульовує відносини дозвільних органів та об’єктів господарювання, пов’язаних з видачею документів, відповідно до норм чинного закону.
За словами народних обранців, законопроект за предметом правового регулювання належить до сфери довкілля та законодавства про компанії, яка в ЄС регулюється директивами Ради щодо всеохоплюючого запобігання і контролю забруднень, про обмеження викидів у повітря деяких забруднюючих речовин великими спалювальними установками, щодо оцінки впливу деяких державних і приватних проектів на навколишнє середовище тощо; Конвенцією про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування у Європі від 19 вересня 1979 року тощо.
Зокрема, члени комітету зауважили, що зміни до статті 15 Водного кодексу України не суперечать статті 2 Директиви Ради ЄС щодо вживання державами-членами всіх необхідних заходів для надання дозволу на проекти, які, ймовірно, матимуть значний негативний вплив на навколишнє середовище.