ПОСТАНОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

У 2012 році виповнюється 100 років від часу заснування організованого українського скаутського руху.
Враховуючи визначний внесок скаутських організацій у національне відродження України, патріотично-виховну діяльність на благо українського народу, Верховна Рада України постановляє:
1. Урочисто відзначити на державному рівні 100-річчя українського скаутського руху.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки і проведення заходів щодо відзначення 100-річчя українського скаутського руху;
у двотижневий термін з дня утворення організаційного комітету розробити і затвердити план заходів щодо відзначення 100-річчя українського скаутського руху, вирішити питання щодо його фінансового та матеріально-технічного забезпечення.
3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України:
організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені діяльності українських скаутських організацій, випуск документального фільму та забезпечити висвітлення в засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 100-річчя українського скаутського руху;
підготувати та видати матеріали про історію заснування скаутингу в Україні.
4. Запропонувати Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» видати серію поштових марок, присвячених 100-річчю українського скаутського руху.
5. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності, Комітет Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму.
6. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України В. ЛИТВИН.
м. Київ, 1 листопада 2011 року.
№ 3984-VІ.