Близько 160 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості. Такі дані наводить столична Державтоінспекція. Основними причинами ДТП є грубе нехтування людьми ПДР. Однак, якби ж то тільки пішоходи порушували їх, скаржаться інспектори. Мовляв, водії теж дуже часто ігнорують правила.
Справжня трагедія на днях сталася в Дніпровському районі. Водій, керуючи автомобілем «CІTROEN BX», на нерегульованому пішохідному переході скоїв наїзд одразу на двох людей (жінку та чоловіка). З місця події порушник зник. Унаслідок наїзду кияни отримали травми легкої та середньої тяжкості. Їх одразу доправили до лікарні. Завдяки оперативним діям співробітників ДАІ «горе-водія» невдовзі затримали. На запитання: «Чому він не пропустив пішоходів?» автолюбитель відповів, що під час руху його засліплювало сонце, і він не бачив людей на проїжджій частині. Водія доставлено до райвідділу міліції. Розпочато розслідування.
Щоб попередити трагедії, ДАІ радить усім учасникам дорожнього руху мати на одязі світловідбиваючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на дорозі. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей. Адже правилами дорожнього руху передбачено, що в темний час доби і в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїжджою частиною або узбіччям, повинні виділити себе для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху.
Вл. інф.