Згідно з розпорядженням Київміськради, цього року осінні канікули триватимуть два тижні — з 27 жовтня по 8 листопада включно. Це дасть змогу заощадити місту 25 млн. грн. Риторичне запитання: що робити дітям, яких батьки зі зрозумілих причин не можуть залишити вдома? Для таких школяриків у столичних навчальних закладах під час осінніх канікул діятимуть чергові групи, повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

«У зв’язку з непростою ситуацією в країні з енергоносіями ми змушені продовжити осінні канікули для київських школярів. Утім, розуміючи, що ці два тижні діти мають провести цікаво та з користю, а їхні батьки не повинні турбуватися за їхнє місцеперебування, ми дали доручення створити в школах чергові групи для дітей. Ми зробимо все можливе, щоб діти, які приходитимуть до шкіл, почувалися максимально комфортно. Для них буде організовано спортивні змагання, рухливі ігри», — пояснила вона.

Столичне управління туризму розробляє для школярів цікаві програми, екскурсії, відвідування театрів і музеїв. «Так ми зможемо організувати київським дітлахам цікавий та пізнавальний відпочинок», — додала вона.

Чергові групи протягом двох тижнів канікул і справді не завадять... Та навіщо взагалі заміняти уроки у теплих класах рухливими іграми в неопалюваних школах? Навчальну програму ж все одно доведеться потім надолужувати. Та й самі будівлі вистигнуть настільки, що потім їх ще довго треба буде прогрівати. Тож чи не виллється ця економія потім додатковими тратами?

Вл. інф.