Нині ж постало інше питання – надання комплексної, сучасної допомоги не лише військовим, а й членам їхніх сімей, наголошує перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Так, у межах меморандуму, який торік був підписаний за ініціативи Рівненської ОДА спільно з вишами області та керівниками профільних медзакладів, майбутні фахівці знайомляться із діяльністю та роботою закладів області.

«На Рівненщині вже є певний досвід роботи з ветеранами, ще від початку АТО. Проте в області критично не вистачає психологів, психотерапевтів та реабілітологів. Кількість ветеранів, які потребують цих послуг, збільшується і, відповідно, і фахівців маємо підготувати ще більше. Акцент робимо на практику, адже наше завдання – організувати другий етап відновлення захисників після госпітальної реабілітації, після приїзду додому», – сказав Сергій Подолін.

Нагадаємо, що торік в області у переліку найпоширеніших спеціальностей серед абітурієнтів стали «психологія» та «реабілітація».

На Рівненщині в усіх п'яти закладах вищої освіти – НУВГП, РДГУ, МЕГУ,

Національному університеті водного господарства та природокористування, Рівненському державному гуманітарному університеті, Міжнародному економіко-гуманітарному університеті імені академіка Степана Дем'янчука, Луганському медуніверситеті та Острозькій академії є такі спеціальності. Нещодавно студенти інституту охорони здоров'я НУВГП проходили практику в Інваспорті, де знайомилися з методиками та програмами реабілітації. Майбутні медики пройшли навчальну практику в Рівненському обласному госпіталі, де взаємодіяли з ветеранами та вивчали спеціальне обладнання та устаткування.

Ірина МІСЮРА.