Тролейбусний квиток на проїзд вулицями міста Миколаєва нині коштує одну гривню. Міська влада вважає цей вид транспорту досить перспективним. І не лише тому, що він залишається найбільш екологічно чистим. З допомогою тролейбусів у місті корабелів планують звільнити від автобусів і маршруток найдовшу транспортну артерію обласного центру — проспект Леніна. Так, за останні декілька років у півмільйонному місті кількість маршрутів відчутно збільшилася — нині їх налічується близько ста. Місцева влада планує оптимізувати їх, скоротивши до 48-ми. Зелене світло надається тролейбусному виду транспорту. Відповідно до попередньої домовленості голови облдержадміністрації Миколи Круглова з Міністерством фінансів України, для втілення програми з оптимізації мережі пасажирських перевезень місто придбає 20 тролейбусів за державні кошти.

Незважаючи на те що у нових тролейбусах будуть кращі умови для проїзду, поки депутати міської ради вартість квитка підвищувати не планують.
До речі, нині поїздка у маршрутному таксі у Миколаєві обходиться від півтори до двох гривень. Проїхатися у міському автобусі можна за 1 гривню 25 копійок.