За шкільні парти сіли понад 700 осіб, що відбувають покарання у місцях позбавлення волі на Миколаївщині. Перший дзвоник пролунав у загальноосвітніх навчальних закладах Вознесенської виправної колонії №72, Арбузинської виправної колонії №83, Ольшанської виправної колонії №53, Казанківської виправної колонії №93, училищах професійно-технічної освіти при Ольшанській виправній колонії №53 та Арбузинській виправній колонії №83, а також Миколаївського слідчого ізолятору.
Вісім засуджених, які відбувають покарання в Арбузинській виправній колонії №83, пішли до першого класу з вечірньою формою навчання на базі Костянтинівської загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів, а загалом учнями у цьому виправному закладі є 102 засуджені.
Найстаршим серед першокласників є 38-річний Йосиф. Як він пояснив учителям, йому не поталанило розгорнути шкільного зошита тому, що був з багатодітної родини і доглядав за молодшими сестрами. Термін, який Йосифові ще відбувати у колонії, якраз дозволить йому отримати початкову освіту.