Герой України, генеральний директор сільськогосподарського підприємства «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський (на знімку) шостий рік поспіль на 1 вересня дарує своїм підшефним школам сучасні комп’ютерні інформаційно-навчальні технології. 

І знов у миколаївських школах №57, 51, 24 відкрилися класи хімії, комп’ютерний для учнів початкових класів, української літератури. До початку нового навчального року у ЗОШ №57 спонсори відремонтували актову залу та облаштували її новими меблями.

На урочистій лінійці з нагоди першого дзвоника Олексій Опанасович запевнив батьківський та педагогічний колективи, що він докладе усіх зусиль, щоб через два-три роки матеріальна база та умови навчання у звичайних школах були кращими, ніж в оплачуваних ліцеях та гімназіях. Більше того, він вважатиме нормальним, коли батьки переводитимуть своїх дітей із елітних закладів — у підшефні «нібулонівцям» школи, що нині розташовані у небагатих робітничих мікрорайонах. Успішний керівник закликав учнів доводити своєю наполегливістю і стараннями до навчання, що вони кращі, як і сільськогосподарська компанія «НІБУЛОН».

— Я захоплююся патріотизмом, вірою у завтрашній день України Олексія Вадатурського, — зізнається директорка ЗОШ № 57 Тетяна Блакитна. — У нас краща комп’ютеризована шкільна бібліотека країни, є учнівська футбольна команда, класи з вивчення основних шкільних предметів тощо. З пропозиції Олексія Опанасовича у шкільне життя втілено ще й чудовий проект «Здібні діти». Це проект фінансового заохочення за найменші успіхи усіх учнів, незважаючи на те, відмінник це чи не відмінник. «НІБУЛОН» нагороджує преміями за перемоги у спорті, олімпіадах і конкурсах, за хорошу поведінку, чуйне ставлення старших школярів до молодших. Якщо п’ять років тому, коли тільки запроваджували цей проект, конвертів із грішми було не так багато, то у червні, на останній шкільній лінійці, дітей із грамотами та преміями від Олексія Вадатурського виявилося вже більш як півсотні.

Першокласники всіх підшефних навчальних закладів міста отримали особистий подарунок від мецената: книгу з дарчим підписом генерального директора «Моє улюблене місто Миколаїв», видану на кошти «НІБУЛОНа».

Фото автора.