Зі стапелів Чорноморського суднобудівного заводу (ЧСЗ) зійшло судно «Генерал Трошев» (на знімку), збудоване для російської компанії «Преображенська база тралового флоту». За призначенням — це промисловий морозильний траулер-рибовоз.
На урочистій церемонії спуску судна генеральний директор ЧСЗ Валерій Калашників зазначив: «Це перший із чотирьох траулерів, з якого ми відновлюємо будівництво цього виду суден. Наступний також буде збудований для Преображенської бази тралового флоту Росії. Щодо інших, то вже ведуться переговори з потенційними замовниками, в тому числі й російськими. Ми розглядаємо цей напрям суднобудування як перспективний для ЧСЗ».
Проект судна був розроблений ленінградським ЦКБ «Восток» ще 30 років тому. За словами головного конструктора ЧСЗ Сергія Хальнова, адаптувати до сучасних умов його було непросто, та результат — чудовий. Добовий виробіток рибної продукції вдалося підвищити з 50 до 150 тонн, рибного борошна — з 7 до 17 тонн. Проектна швидкість судна —  14,3 вузла, довжина —  104,5 метра, ширина — 16 метрів, висота борту — 10,2 метра, дедвейт — 1757 тонн.
Екіпаж траулера у складі 96 чоловік після ходових випробувань одразу поведе судно на промислові роботи за призначенням.
Фото автора.