Днями в конференц-залі Миколаївської обласної лікарні 132 лікарі-інтерни, які щойно завершили навчання, зустрілися із керівництвом управління охорони здоров’я облдержадміністрації та кращими медичними фахівцями області. Присутні на зустрічі головні лікарі центральних районних лікарень деяких районів заявили, що готові одразу надати житло лікарям. Утім, молоді медики знають про сумний досвід старших колег, у багатьох з яких квартирне питання досі відкрите.

Роками в лікувальних закладах Миколаївщини не вистачає медичних працівників. Укомплектованість області лікарями становить приблизно 72 відсотки, середнім медперсоналом — 86. На думку начальника управління охорони здоров’я Світлани Хотіної, щоб закріпити кадри в районах, необхідно створювати резерв житла для молодих медиків. Нині в сільській місцевості області не вирішено квартирне питання у 24 медпрацівників, із них 15 — це молоді спеціалісти. У самому Миколаєві таку проблему мають 16 лікарів—молодих спеціалістів та 47 молодих спеціалістів із середньою медичною освітою.

Цьогорічні спроби вирішити житлове питання успішними назвати складно. 2011 року забезпечено гуртожитком двох лікарів-психіатрів та трьох молодших медичних працівників Миколаївської обласної психіатричної лікарні №2. А квартири отримали лише три лікарі лікувальних установ міста Миколаєва.