Майже на 1 млн. грн. найближчим часом скоротиться загальний борг «Суднобудівного заводу імені 61 комунара» перед трудовим колективом. Це стало можливим завдяки крокам, спрямованим на виведення державного підприємства з кризового стану.
Внаслідок неефективного управління з боку Міністерства промислової політики останні два роки підприємство практично не здійснювало виробничу діяльність. Ще місяць тому борги із заробітної плати сягали 25,9 млн. грн. Миколаївська облдержадміністрація неодноразово зверталася до уряду та Міністерства оборони з проханням виправити ситуацію. У червні цього року вдалося укласти контракт на 2011 рік між ДП «Суднобудівний завод ім. 61 комунара» та Міноборони про надання послуг з утримання та забезпечення життєдіяльності ракетного крейсера.
Це дало змогу корабелам за надані у січні-квітні 2011 року послуги отримати 2,7 млн. грн. Фінансові ресурси спрямовано на виплату поточної заробітної плати (1535,5 тис. грн.) та часткове погашення боргів працівникам підприємства (983,6 тис. грн.).