Енергетики Івано-Франківщини встановили плату за використання електроопор під політичну рекламу. Працівники ПАТ «Прикарпаттяобленерго» уже кілька разів чистили стовпи від поліграфічного «сміття», але кожного ранку з’являються дедалі нові і нові плакати. Тож керівництво товариства вирішило встановити символічну ціну за використання свого майна — 10 гривень за один аркуш. Кошти після сплати податків енергокомпанія перерахує на потреби АТО. 

Ініціюючи проведення цієї акції, енергетики ставили за мету зробити подвійну добру справу: посприяти очищенню міста й області від несанкціонованих агіток та допомогти українській армії.

Нині на пропозицію відгукнувся лише один кандидат у депутати. Він викупив усі запропоновані «енергетичні» рекламні площі у Івано-Франківську та вирішив нічого там не розміщувати. Отримані 3600 гривень передано волонтерам енергокомпанії, які нині збирають гроші на придбання утеплених спальників та якісного взуття для захисників Вітчизни. Майбутні надходження від кандидатів за рекламу на опорах також перераховуватимуть у волонтерський фонд.

Голова правління ПАТ Олександр Бубен розповів, що, започатковуючи таку акцію, розуміли, що великих коштів не зберуть, але хотіли достукатися до свідомості тих, хто претендує на керівництво нашою державою. На його думку, і «варто звернути увагу на тих, чиї обличчя прикрашають опори та паркани по всій області, чиї плакати прибиті цвяхами до дерев — і добре думати, чи варто віддавати свої голоси за таких людей».

У енергокомпанії повідомляють, що вже є попередні домовленості про розміщення реклами на опорах ще із двома кандидатами у депутати в районах області.

Івано-Франківська область.