Вечірнє засідання 

14 червня
Верховна Рада ухвалила в цілому поданий урядом проект закону про внесення змін до Державного бюджету України на 2011 рік, яким збільшено соціальні показники кошторису та передбачено зростання зарплат у бюджетній сфері (252 «за»). Міністр фінансів Федір Ярошенко пояснив можливість збільшення соціальних видатків тим, що у січні-квітні 2011 року вітчизняна економіка «закріпила тенденцію до стійкого зростання». І це створило умови для перегляду прогнозу макроекономічних показників на цей рік.
Видатки на оплату праці працівників бюджетної сфери збільшаться на 1,375 млрд. грн. проти врахованого в бюджеті на цей рік. Зокрема, збільшено доходи держбюджету на 14 млрд. грн., видатки — на 11,45 млрд. грн., зменшено граничний обсяг дефіциту державного бюджету на 3,5 млрд. грн.
Комітет з питань бюджету підтримав урядовий законопроект. Голова Комітету Валерій Баранов (Народна партія) назвав документ збалансованим, оскільки він вирішує низку питань соціального характеру в сфері освіти, охорони здоров’я тощо. Натомість опозиція розкритикувала законопроект, вважаючи, що він не приведе до реального зростання доходів людей. Андрій Павловський стверджував, що кожен вчитель чи лікар отримає додатково лише 10—15 гривень, тоді як за останній рік ціни на основні продукти харчування та необхідні речі зросли майже вдвічі. Натомість фінансування силових структур — Генпрокуратури, МВС, СБУ — зросло на мільйони гривень.
У першому читанні схвалено проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відчуження майна суб’єктів господарювання державного сектору економіки. За словами голови Фонду державного майна Олександра Рябченка, пропонується більш досконалу процедуру продажу нерухомого майна державних підприємств. 
Ще один схвалений у першому читанні законопроект посилює відповідальність за незаконний обіг наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих, одурманюючих речовин і лікарських засобів. 
За основу також прийнято законопроекти про продовольчу безпеку; про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про охорону інформації з обмеженим доступом, що є власністю держави); про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо приведення у відповідність із Кодексом України про надра); про внесення змін до Закону «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» (щодо матерів, які мають п’ятеро і більше дітей). Схвалено постанову «Про відзначення 90-річчя з дня народження Дмитра Луценка».
Народні обранці включили до порядку денного сесії три законопроекти стосовно пенсійної реформи — урядовий «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» та два альтернативні депутатські законопроекти (А. Павловського та А. Яценюка).
ОБІЦЯНКИ УРЯДУ
Згідно зі схваленими змінами до Держбюджету-2011, зарплата бюджетникам зросте у середньому на 12,6 гривні. Учителі отримають на 340 гривень більше, а лікарі — на 300 гривень. Розширено перелік педагогічних працівників, які отримуватимуть 20-відсоткову надбавку до посадового окладу. Випускникам медичних та освітніх вишів при влаштуванні на роботу в селі виплачуватимуть одноразову допомогу в розмірі п’ятикратної мінімальної зарплати. Зарплата медиків, котрі надають допомогу хворим на туберкульоз, зросте на 1 736 гривень.