Вечірнє засідання 31 травня
Верховна Рада прийняла постанови «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії з питань Автономної Республіки Крим» і «Про заходи у Верховній Раді України з відзначення 20-ї річниці проголошення Незалежності України». Головою ТСК із питань Криму обрано народного депутата Бориса Дейча (Партія регіонів), а заступником голови комісії — Сергія Василенка («НУ—НС»). Ювілейні заходи з нагоди ювілею Незалежності передбачають, що перше засідання наступної сесії Верховної Ради відбудеться як урочисте, та низку інших заходів у парламенті — конференції, виставки тощо.
Розглянувши поправки до проекту постанови про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2011 році, за результатами голосування депутати відхилили цей проект.
У першому читанні прийнято проект закону про Раду міністрів Автономної Республіки Крим.
Проект закону про внесення зміни до статті 17 Закону «Про лікарські засоби» доповнює перелік підстав для ввезення на митну територію України незареєстрованих лікарських засобів. За словами доповідача, народного депутата Віктора Коржа, це необхідно для розробки нових лікарських препаратів вітчизняними фармацевтичними підприємствами та проведення наукових досліджень. Актуальність цієї проблеми полягає в тому, що досить тривалий час вітчизняні виробники лікарських засобів позбавлені можливостей ввозити на митну територію України зразки засобів, які використовуються підприємствами на стадії фармацевтичної розробки та необхідні для відпрацювання технологій, виробництва дослідних серій, апробації аналітичних методів та контролю якості. Це відбулося внаслідок припинення МОЗ України видачі відповідних дозвільних документів, які вимагаються митними органами України згідно із Законом «Про митний тариф України». Митні органи без дозвільного листа МОЗ не пропускають зразки незареєстрованих лікарських засобів, які напрацьовуються для подальшої реєстрації. Під час обговорення депутати зауважили, що ситуація, яка виникла, може призвести до вимивання з українського ринку вітчизняних ліків і неминуче призведе до підвищення вартості лікування громадян України. Законопроект прийнято за основу.
За основу та в цілому прийнято проекти законів: про внесення зміни до статті 290 Цивільного кодексу України (щодо відомостей про донора) і про внесення зміни до статті 2 Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» (щодо державного експортного контролю).