У райцентрі Сторожинець  розпочали роздільне збирання сміття. 
Проект «Створення інноваційної системи зі збору, переробки та вивезення твердих побутових відходів» переміг у Всеукраїнському конкурсі з підтримки органів місцевого самоврядування і здобув фінансову підтримку уряду. Кабмін виділив на його реалізацію 500 тисяч гривень. Ще сотню тисяч дали зі скарбнички району. За ці кошти закупили техніку і вже у лютому почнуть пресувати сміття та здавати на переробні заводи.
До роздільного збирання сміття сторожинчан уже привчають. У місті встановили спеціальні контейнери для пластикових пляшок. Окрім них, найближчим часом з’являться кілька десятків й інших — для збору паперу та скла. Їх уже закупили за кошти проекту—переможця всеукраїнського конкурсу з підтримки органів місцевого самоврядування. Придбали і спецавтомобіль, який звозитиме сміття на новостворене комунальне підприємство, де пресуватимуть тверді побутові відходи.
Перемога Сторожинця у всеукраїнському конкурсі — не єдина. «Екологічний проект» районного центру знайшов підтримку і в європейців. У рамках транскордонного співробітництва сторожинчанам виділять 700 тисяч євро — на них побудують повноцінний завод із сортування та переробки твердих побутових відходів.
Чернівецька область.