Відомі краєзнавці Володимир Ньорба та Богдан Мариконь презентували свою книжку «Геральдика Закарпаття», над якою працювали п’ять років.
В основу її лягли і найдавніші з відомих символів Закарпаття, і нові, затверджені сільськими, міськими та селищними радами. Але виданням охоплено далеко не весь зібраний матеріал, а тому воно потребувало б додаткових, доповнених і уточнених видань. Богдан Мариконь сказав, що така праця з геральдики краю побачила світ уперше за останні 130 років».
А потім розгорілася справжня фахова дискусія, оскільки на презентацію завітали відомий фахівець з геральдики Олексій Філіпов та журналіст Олександр Попович, давній активіст Українського геральдичного товариства. Автори зізналися: деякі історичні неточності нових гербів зумовлені тим, що герби затверджувалися місцевими радами, які не знають тонкощів геральдики. Але цінність книжки в тому, що вона — перший крок, котрий дає підстави для плідної дискусії у сфері геральдики та сфрагістики і створює підґрунтя для наведення ладу на цій ділянці суспільної творчості.
 
Ужгород.