Особливості імплементації Закону «Про вищу освіту» обговорено на нараді за участю голови Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Лілії Гриневич.

Зокрема, парламентарій нагадала, що саме після Революції гідності народні обранці змогли ухвалити новий Закон «Про вищу освіту», який пропонує справжню системну реформу вищої освіти. «Війна — це велика прірва, що відтягує гроші, людей, увагу. Але нині суспільство розуміє, що мусить змінюватись, незважаючи на різні консервативні групи інтересів, які є в кожній сфері», — зазначила вона.

Ефективне впровадження цього закону, за її словами, є викликом для українського суспільства. Тому потребує консолідованих зусиль Міністерства освіти і науки, всіх академічних спільнот, а також асоціацій роботодавців та зацікавлених громадських організацій.

«Приватні навчальні заклади в українській освітній системі живуть у значно жорсткіших конкурентних умовах, аніж виші державної форми власності, оскільки не мають гарантованої підтримки. І для нас, розробників, однією з базових цінностей, закладених в Законі «Про вищу освіту» став конституційний принцип рівності форм власності. Це знайшло відображення у можливості приватних навчальних закладів претендувати на державне замовлення», — зауважила голова комітету.

На нараді також обговорювали умови прийому до вишів у 2015-2016 навчальному році.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.