Міністерство охорони навколишнього природного середовища України та Федеральне міністерство навколишнього середовища, охорони природи 
і безпеки ядерних установок ФРН домовились про реалізацію низки проектів з розвитку мережі національних природних парків України. 
Зокрема, Німецький банк розвитку KfW розпочав підготовку технічного завдання «Проекту сприяння створенню та функціонуванню природно-заповідних територій України» загальною вартістю 10 мільйонів євро. Кошти спрямують на підготовку наукових обґрунтувань та картографічних матеріалів стосовно організації природно-заповідних територій, розробку проектів землеустрою, створення рекреаційних та еколого-освітніх центрів. Гроші буде надано в рамках грантової допомоги.
У жовтні-грудні 2010 року з метою поліпшення матеріально-технічної бази національних природних парків України Федеральне міністерство надасть 100 комп’ютерів, проведе стажування українських спеціалістів з питань охорони природно-заповідного фонду в Міжнародній академії на острові Вільм (Німеччина), повідомляє «Зелений світ».