Обшук, вилучення комп’ютерної техніки й електронних носіїв, а також безкінечні допити й попередження про «антиросійську діяльність» стали звичними для багатьох проукраїнських активістів у Криму. Напередодні Дня Незалежності України в будинках і квартирах багатьох з них було проведено обшуки й на кілька діб вилучено комп’ютери й мобільні телефони.

Тепер обшук провели в учасниці кримського Євромайдану Єлизавети Богуцької, яка ще 3 травня на адміністративному кордоні Криму з Херсонською областю, коли на півострів не пропустили народного депутата України й духовного лідера кримських татар Мустафу Джемілєва, знімала все, що відбувалося, на свій мобільний телефон.

«Мені здається, що це сталося саме тепер, бо наближаються вибори, які проводить Росія в окупованому Криму 14 вересня. Так правоохоронці намагаються тиснути на тих, хто може впливати на певну частину населення й на формування іншої точки зору», — вважає Богуцька, яку понад п’ять годин допитували в Центрі з протидії екстремізму в Сімферополі.

Сімферополь.