Абсолютно всі овочі, без яких борщу не звариш, значно додали в ціні на одеських ринках. Кілограм картоплі коштує нині 6 гривень (у грудні — 5), цибулю можна купити за 5 гривень (у грудні — 4), моркву, буряки, капусту білокачанну — вже за 6 гривень.
Подорожчала телятина, за кілограм якої нині дають 70—90 грн., свинина йде за 80 грн., а сало можна купити за 50 грн.
На ринках Одеської області в листопаді-грудні минулого року завмерло тривожне очікування. Особливо воно відчувалося в м’ясних і молочних рядах. Сільгоспвиробники очікували, що з січня 2015 року набудуть чинності норми Закону «Про безпечність та якість харчових продуктів», що відповідають вимогам Європейського Союзу й відповідно до яких кабанчиків і бичків необхідно забивати на обладнаних бійнях, корів доїти тільки за допомогою апаратів, причому молоко відправляти на промислову переробку, а не реалізовувати на ринку. Але парламент оперативно підкоригував закон, і торгівля триває у звичному для покупців режимі. Тому в молочних і м’ясних рядах багатолюдно.
Про підвищення цін на харчові продукти, на проїзд у громадському транспорті в Одесі говорять постійно. І кожен день приносить неприємності для людей — ціни зростають. Продавці, щоб не шокувати покупців, почали заздалегідь вивішувати оголошення. Приміром, на хлібних кіосках ще минулого тижня з’явилися написи: «З 2 лютого ціни на хліб зростуть. Будьте готові до підвищення цін».
 
Одеська область.
Фото Галини КВІТКИ.