У кращих традиціях більшовиків вчинила так звана кримська влада, націоналізувавши (а по суті — відібравши) майно «Приватбанку», що розташоване на території півострова.

Рішення прийнято на позачерговій сесії кримського парламенту. Спричинено воно, мабуть, бажанням насолити губернатору Дніпропетровщини Ігорю Коломойському за чітку позицію в питанні проведення антитерористичної операції.

Офіційно ж заявлено, мовляв, «Приватбанк» не виконав зобов’язання перед кримчанами щодо повернення коштів з особових рахунків і депозитів. Усе майно продадуть з відкритих торгів, за рахунок чого збираються погасити борги перед вкладниками.

Пізніше «кримський прем’єр» Аксьонов, спілкуючись із журналістами, уточнив, що йдеться про націоналізацію близько 70 об’єктів, але так і не зміг назвати хоча б приблизну їхню вартість.

Водночас «спікер кримського парламенту» Володимир Константинов сказав, що місцевих активів «Приватбанку» недостатньо для виплати всієї суми заборгованості перед мешканцями півострова.

Так, за його словами, загальна сума депозитів, які не повернули людям у Криму  та Севастополі, — близько 10 млрд. руб. (3 млрд. гривень).

Як вдалося з’ясувати, серед націоналізованих об’єктів — кілька пансіонатів, оздоровчі й дитячі рекреаційні комплекси, 16 АЗС, нежитлові приміщення, в яких розташовувалися відділення «Приватбанку», і нерухоме майно, що перебувало у власності банку по всьому Криму, квартири.

Найдорожчий об’єкт серед цього майна — оздоровчий корпус комплексу «Таврія» площею 3835,5 м2  у селищі Олива (міський округ Ялта).

Із рекреаційних об’єктів у списку — розташовані в Ялті база «Нива Яйла» та дитячий оздоровчий комплекс, а також ще один дитячий оздоровчий комплекс — «Юність» в Євпаторії. До переліку потрапили й об’єкти незавершеного будівництва — комплекс пансіонату «Лазуровий берег» в Алушті й неназваний об’єкт у селищі Кацівелі.

Як повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна», «Приватбанк» звертатиметься до судів, зокрема міжнародних, для оскарження рішень «кримського парламенту».

Крим.