Віднині ним стане американське місто Флінт (штат Мічиган). 18 серпня у міськвиконкомі угоду про співдружність між містами підписали секретар Полтавської міської ради Олександр Козуб та президент інтернаціональної організації «Сістер-сіті» Джон Фріман.
Планується співпраця у різних галузях: управління, культури, освіти, екології, молодіжної політики та туризму. Олександр Козуб наголосив: головне — створити умови для обміну делегаціями, передусім, студентів, вчителів та лікарів.
Флінт — уже друге американське місто, з яким «потоваришувала» Полтава, а першим став ще на зорі незалежності Айрондеквойт. Варто зазначити, що останнім часом «побратимами» Полтави стало чимало міст. Серед них, наприклад, російські Краснодар і Хімки. На жаль, втратилися зв’язки з містами-побратимами радянських часів. Тоді ними були болгарське місто Велико Тирново та польський Кошалін. Але якщо від першого з них залишилася принаймні вулиця Великотирновська, то пам’ять про Кошалін зникла разом з популярним колись у місті книжковим магазином, який так і називався — «Кошалін».