Відшумів знаменитий Сорочинський ярмарок! Шість днів не знав спокою оспіваний ще Миколою Гоголем Жабокряківський майдан. Однак навряд чи впізнав би тепер його знаменитий письменник, адже з року в рік ярмарок стає все більш сучасним. Тож нині тут можна придбати не лише різний продуктовий та господарський крам, вироби майстрів народних промислів, а й модерну техніку — від комп’ютерів до авто. Тим більше, що цього року свої павільйони розгорнули і гості з Росії, Азербайджану, Грузії та інших країн. Загалом реалізували свою продукцію майже 300 майстрів народних промислів з різних куточків України і закордону.
Окрасою культурної програми стали фестиваль фольклорних колективів «Чиста криниця», участь в якому взяли колективи з багатьох областей України, гості з Росії, Азербайджану, Польщі, Кіпру... Молодіжні етнофолькгурти України зібрав фестиваль «Золотий млин». «Сміємося разом з Гоголем» — так називався фестиваль самодіяльних гумористів України, а ретрокінофестиваль «Кіно від Хіврі» представив глядачам улюблені кінокомедії.
Можна було на ярмарку стати й свідком традиційного українського весілля, поринути разом з акторами Полтавського академічного театру імені М. В. Гоголя у захоплюючий світ гоголівських героїв. Що й казати! Якщо хтось і залишив ярмаркову площу без покупки (хоча зустрічати таких не доводилося), то принаймні повеселився від душі!
Як завжди були на ярмарку і свої рекорди. Наша газета вже писала і про найбільший м’ясний торт вагою 60 кг, і коровай у вигляді гривні діаметром 2 метри.
За статистикою, цьогорічний ярмарок відвідало близько 800 тисяч осіб. Але хіба їх порахуєш? Адже, як писав відомий полтавський гуморист Олександр Ковінька, «тут такого люду набачиш, що й сусіда не впізнати не гріх!».